Sami Tornikoski

Sami Tornikoski löysi tiensä joogan pariin 10 vuotta sitten. Aktiivisen liikunnan jäljet tuntuivat ja näkyivät nivelissä ja selkärangassa. Samalla haastavat tehtävät kehitysmaissa luonnon pelastamiseksi kovan paineen alla loivat tarpeen löytää keinoja kehittää mielenrauhaa. Jooga kohensi selvästi tilannetta ja sen jälkeen ei ole ollut taakse katsomista. Sami opiskelee, harjoittaa ja opettaa joogaa kokonaisvaltaisesti. Vaikka opetuksessa tunneilla painopiste on asanassa, eli fyysisessä harjoituksessa, siihen yhdistyy aina hengityksen integroiminen osaksi liikettä. Tämän lisäksi mantra, meditaatio ja pranayama (joogiset hengitysharjoitukset) ovat osa kokonaisuutta. 


Sami on suorittanut Yoga Alliance® RYT-200 opettajan tutkinnon Paul Dallaghanin alaisuudessa Centered Yoga instituutissa. Tämän lisäksi Sami on opiskellut joogaa useiden muiden opettajien ohjauksessa. Erityinen kiinnostuksen aihe on jooga filosofia ja muut itämaiset ajattelutavat. Tähän liittyen Sami on opiskellut jooga filosofiaa mm. Oxfordissa. 


Movement Centerin jooga tunneilla tehdään rauhallista, hengityksen ehdoilla etenevää hatha asanaa (liike), jossa painopiste on avautumisella ja mielen liikkeiden rauhoittamisella. Tunnit sopivat hyvin tasapainottamaan voimaharjoittelua sekä muuta dynaamisempaa liikuntaa.